woensdag 19 maart 2014

SOK - studie ontwijkende koekjes

Volgende week is het tentamenweek en dat betekend maar één ding. Nee niet studeren, maar studie ontwijkend gedrag. Bij mij is dit vaak in de vorm van schoonmaken (gebeurt dus ongeveer 4x per jaar) of dingen koken of bakken. Vandaag was dit in de vorm van koken én bakken.
Eerst hebben Rowan en ik zelf pasta gemaakt met zalm, deze zal ik morgen online zetten (alvast excuses voor de onaantrekkelijke presentatie, maar geloof me hij was lekker), toen heb ik cranberryappel jam gemaakt (zal ook ergens deze week wel verschijnen) en ten slotte heb ik appelrozijnenkoekjes gemaakt. Deze koekjes heten vanaf nu officieel 'studie ontwijkende koekjes'.

Studie ontwijkende koekjes
6 stuks (groot)


  • 2 kopjes meergranenbloem
  • 75 gram roomboter (kamer temp)
  • 3/4 kleine appel
  • handje rozijnen
  • 100 gram suiker
  • snufje zout
  • theelepel koekkruiden
verwarm de oven voor op ±200 graden
Was de rozijntjes in lauw water en giet ze na ongeveer 2 minuutjes af.
 Snij de appel in kleine stukjes. Snij ook de boter in stukjes, dat kneed wat makkelijker.
Mix vervolgens alle ingredienten door elkaar heen en ga maar eens even stevig 'kleien'. Zorg dat het deeg stevig is en niet plakkerig. Als het plakkerig is, voeg je nog wat bloem bij.

Maak 6 (of meer) evengrote ronde koekjes zodat ze tegelijkertijd gaar zijn en zorg ervoor dat ze op een platte ondergrond op bakpapier liggen.

ze moeten ongeveer 20 minuutjes in de oven, misschien iets langer.

Bon appetit en succes met studeren voor de studentjes out there.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten