Boterkoekjes
7 stuks of één grote plak
- 120 gram bloem
- 120 gram roomboter op kamer temperatuur
- 35 gram kristalsuiker
- 35 gram witte basterdsuiker
- zakje vanille suiker
- 1 losgeklopt ei
- snufje zout
- cupcake bakblik
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mix de boter, het zout en het suiker (alle 3 de soorten) tot een romige massa. Voeg daarna beetje bij beetje het bloem toe tot het een stevig deeg wordt. Dit moet je afgedekt een half uur in de koelkast zetten.
Vet het cupcakeblik in met boter.
Als het deeg een half uur in de koelkast heeft gestaan, haal je het eruit en verdeel je dit over 7 gelijke porties. Klop vervolgens een eitje los en smeer de bovenkant van je koekjes lekker in. Met een vork kun je nog een sjabloontje in je koekjes maken, maar wees wel voorzichtig.
dit moet ongeveer 20 a 30 minuten in de oven en laat het daarna GOED afkoelen voor je gaat eten, nee ook niet lauw eten. KOUD!
eet smakelijk!
Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.be . Adding your blog to
BeantwoordenVerwijderenour site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.
If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.
I hope to see you there soon!