vrijdag 14 maart 2014

Pre Pasen

Ik weet het, het is nog lang geen Pasen. Op 20 en 21 april mogen we ons weer heerlijk vol stoppen met allemaal lekkers wat 's ochtends op tafel staat. Van gekookte eitjes tot chocolade eitjes, van vers gerolde croissantjes tot lekker paasbrood, het paasontbijt is altijd een feest. 

Een paar jaar geleden was ik Au Pair en toen heb ik ter gelegenheid van Pasen super schattige Paashaas cupcakes gemaakt. De foto is dus een beetje oud, maar ik garandeer je dat deze cupcakes goed worden ontvangen. Toen ik deze cupcakes maakte, gebruikte ik nog boter ipv mascarpone. Dus het kan zijn dat het gele er straks wat anders uit gaat zien.

Ga maar vast oefenen!



6 paashaas cupcakes

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 200 gram boter, kamertemp
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel vanille essence (zakje vanille suiker)
  • theelepel bakpoeder
  • 120 ml slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille essence (of wederom zakje)
  • gele kleurstof
  • witte marsepein/fondant
  • zwarte en rode versier-pen (dr oetker, zie recept over kerstkoekjes)
  • chocolade eitjes, deze komen uit Engeland
  • muffinvormpjes
Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Klop de 3 eieren eerst lekker los met een garde en voeg vervolgens de suiker toe tot dit een glad geheel is. Snij de boter in kleine stukjes en voeg dit toe. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk, het liefst geen, klontjes in zitten. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de bloem toe, ik gebruik volkorenspeltbloem, maar gewone is natuurlijk ook prima. Voeg daarna de bakpoeder en de vanille essence toe en vul 6 vormpjes.
Zet dit ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven.

De frosting kun je het beste pas maken als de cupcakes bijna zijn afgekoeld, want anders gaat het smelten en lopen. Dus maak eerst de schattige konijntjes. Ik denk dat op basis van het plaatje het vrij duidelijk is hoe het konijntje eruit moet zien, vergeet het schattige bolletje op de achterkant niet!

Voor de frosting: gebruik een vetvrije schone kom. Mix de mascarpone met de vanille en de poedersuiker. In een andere kom maak je de slagroom tot een redelijk stevige massa. Pas op dat je niet te lang doorgaat, dan krijg je een rare klonterige waterige massa :(
Mix de slagroom met de mascarpone, smeer het op de cupcake, konijntje erop en voila. lekker hoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten