Als gevolg van redelijk studieontwijkend gedrag stond ik ineens mini muffins te maken:) Ik heb vanille en chocolate chip muffins gemaakt. En als je wil weten hoe dat moet, lees dan vooral verder!
10 mini muffins
5 vanille en 5 chocolate chip.
200 gram bloem
200 gram suiker
3 eieren
200 gram boter (kamer temperatuur)
1 eetlepel melk
1 theelepel vanille essence (of een zakje vanille suiker)
1 theelepel bakpoeder
voor de chocolade variant:
2 theelepels cacaopoeder
4 blokjes extra pure chocolade
(en cupcake/muffin vormpjes)
verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de 3 eieren eerst lekker los met een garde en voeg vervolgens de suiker toe tot dit een glad geheel is. Snij de boter in kleine stukjes en voeg dit toe. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk, het liefst geen, klontjes in zitten. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de bloem toe, ik gebruik volkorenspeltbloem, maar gewone is natuurlijk ook prima. Voeg daarna de bakpoeder en de vanille essence toe en vul 5 vormpjes.
Voeg daarna de cacao toe en snij de chocolade in kleine stukjes (hoeft niet gelijk). Schep daarna de overige 5 vormpjes vol. Als je nog wat schaafsel van de chocolade heeft door het snijden, mag je dit er boven op gooien want dat gaat lekker mee smelten.
Dit moet ongeveer 20 minuutjes in de oven, maar hou het goed in de gaten!
EETSMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten