En ze zijn eigenlijk wel "het snelle tussendoortje van de week" waardig, maar die hadden we deze week al.
Je kan er natuurlijk ook gewoon muesli repen van maken, dan moet je ze gewoon wat langer en hoger maken. No biggie.
3 muesli koekjes (maar ik eet ze per half)
- kopje muesli
- 2 eetlepels honing
- rasp + sap van een halve citroen
- eetlepel lijnzaden
- eetlepel zonnebloempitten
- eetlepel goji bessen
- theelepel cacao poeder
- theelepel koek en speculaaskruiden
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- bakpapier
verwarm de oven voor op 200 graden.
mix alles in een blender/mixer tot een kleverige maar toch stevige massa. Als je ronde koekjes wil, zoals de mijne, kun je ze door middel van kookringen mooi rond maken (zorg voor een platte ondergrond en bak ze op bakpapier, anders blijven ze plakken).
Je kan ook één grote koek maken in bijv. een brownieblik en dan maak je inkepingen in de grote koek als je ze uit de oven haalt (want dan is de koek nog zacht) en dan kun je ze later breken of snijden.
Doe ze in de oven op de manier waarop jij wilt, ongeveer 25 minuten, en laat ze daarna goed afkoelen zodat hij ook een stevige bite krijgt. Als je ze meteen gaat eten, zijn je koekjes kleverig en zacht ipv lekker knapperig!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten