SORRY SORRY SORRY SORRY. Ik kan niet vaak genoeg sorry zeggen dat ik al meer dan 2 weken niks gepost heb! Maar die tentamenweek en toen "hey, je moet verhuizen" zorgde voor veel stress en weinig tijd om te koken en te bloggen. Ik ga morgen weer iets fancy nieuws maken dus hopelijk is het dan allemaal weer helemaal super super super.
Hier het recept voor cranberry-appeljam
Potje cranberry-appeljam
- bakje cranberries van de albert cuyp
- 2 appels
- sap van een halve citroen
- 6 gelatineblaadjes (appie)
- kleeein beetje water
- half kopje suiker
snij de appels in kleine stukjes en breng deze samen met de cranberries en een klein beetje water aan de kook. goed roeren, dan bakt het niet aan! voeg nu ook het sap van de citroen toe. Dit laat je ongeveer een half uur doorkoken, maar blijf dus goed roeren.
5 minuten voordat dat half uur om is, week je de gelatine in een bak koud water. Na 5 minuten goed uitknijpen en toevoegen aan je fruitprutsel. Laat dit nog even 2 minuutjes doorkoken.
Ik heb aan het einde alles flink gestampt en door een zeef gehaald want ik hou meer van gelei dan jam met stukjes, maar dat mag je helemaal zelf weten.
Bewaar het in een pot die je hebt gewassen met kokend water en laat het goed afkoelen voor je de deksel erop doet en het eventueel in de koelkast zet.
woei!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten