Ook nu heb ik een langere tijd niet geblogd en nogmaals sorry. Sinds de verhuizing heb ik minder de behoefte om fancy te koken of rare koekjes te bakken, dus ik had niet echt iets om te posten. Dus om het voor mezelf wat makkelijker te maken en om wat meer te posten, zal ik minder complete recepten posten maar juist meer iets wat onderdeel kan zijn van een diner die je zelf dan samen kan stellen.
Vandaag: lekkere knapperige asperges met katenspek.
Ik haal m'n asperges op de markt omdat het daar niet zo f*&@#_!$#!^&cking duur is :)
gegrilde asperges met paprika en katenspek
per persoon
- 4 asperges
- 4 stukjes katenspek
- kwart rode paprika
- kwart gele paprika
- peper
- italiaanse kruiden
- toscaanse kruiden
- olijfolie/zonnebloemolie
Snij de onderkant van de asperges eraf en kook ze ong. 6 minuten beetgaar in een lange pan:P Zo min mogelijk knakken aub.
Terwijl de asperges lekker liggen te bubbelen, snij je de paprika in reepjes en deze leg je in een beetje olie in een ovenschaal. Hierover strooi je wat peper.
Als de asperges klaar zijn, giet je ze af en daarna wikkel je ze in het katenspek en leg je ze over de paprika heen. Hierover strooi je nogmaals wat peper, maar ook Italiaanse en Toscaanse kruiden en een klein beetje olie. Dit zet je vervolgens onder de grill en hou ze goed in de gaten want voor je het weet is het zwart (gebeurt vaak bij mijn grill).
Smakelijk eten!:D
Geen opmerkingen:
Een reactie posten