Vorige week heb ik het voor het aller eerst gegeten bij mijn mutti mutti, namelijk tarte tartin met peertjes. Nou kan mijn mutti mutti het lekkerste koken van allemaal, maar ook zij maakte een foutje. We moesten karamel maken en gebruikten te veel boter waardoor dat niet helemaal goed ging.
En ook hadden we de taart te lang in de koeling laten staan voor we het gingen bakken en daardoor was de taart een beetje een soep (vermoeden we). Wat ik fout had gedaan was het bladerdeeg niet genoeg aandrukken en te veel karamelsaus. Ik hoor je denken: "Te veel karamelsaus?! BESTAAT DAT?" Ja.. dat bestaat, ook ik had daardoor een wat waterige taart. Maar het was wel heeel erg lekker.
Tarte Tartin avec peertjes :)
6 personen?
- 6 peertjes
- 120 gram roomboter
- 50 gram suiker
- vanille essence
- 4 bladerdeeglapjes (roomboter)
- kaneel
- optioneeeel: vanille ijs:D
Oven voorverwarmen op 200 graden. Zorg dat je boter koud is! En haal de bladerdeeglapjes tijdig uit de vriezer.
Schil en snij de peertjes in partjes en mix deze in een kom met suiker en kaneel. Vet je springvorm in (ong 20 gram boter:P?) en zorg dat je geen stukje skipt. Ga je nu karamel maken, dat betekent keep your eyes on the price. Verlaat je pannetje NIET. 100 gram roomboter en 50 gram suiker smelten in een pannetje (beetje vanille essence erbij gieten) en roeren tot je denkt, ah lekkere karamel. Elke keer als ik het maak, denk ik halverwege dat er iets fout gaat en dat het nooit karamel wordt... maar het is normaal dat het er zo raar uitziet (als je het gaat maken weet je wat ik bedoel).
Zodra het karamel is schenk je dat in je springvorm, daarna leg je de peertjes sierlijk naast elkaar op de karamel en druk je het een beetje aan. Ik leg de peertjes in een grote cirkel, maar do whatever you want.
Daarna leg je de bladerdeeghapjes op de peertjes. zorgt dat het elkaar een beetje overlapt en duw het goed aan via de zijkant zodat er geen lucht ontsnapt.
0ngeveer 25 a 30 minuutjes de oven in en voila :)
Als je het eruit haalt dan moet je een schaal bovenop je springvorm leggen en hups je hem zo om. Pas op want de karamel is hot hot. Hopelijk blijven de bladerdeeglapjes niet plakken aan de zijkant (zoals ik had omdat ik het niet goed ingestopt had:P).
Anyhoe, serveren met een beetje vanille ijs die er zo omnomnom langs smelt. jaja.
lekka lekka.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten