maandag 16 december 2013

Lekker Hollandsch

Het is tentamenweek en in de tentamenweek kook ik simpel en snel (en dus ook niet heel mooi).
Daarom vandaag lekker Hollands, gekookte aardappeltje met spinazie en gehaktballen. Nou kan iedereen aardappelen koken en spinazie opwarmen dus ik ga alleen uitleggen hoe ik deze SUPER lekkere gehaktballen heb gemaakt. Ik heb er in totaal 6 gemaakt en ze waren errug lekker.

Super zachte lekkere gehaktballen
6 stuks

500 gram gehakt
1 ei
1 ui
maisbrood van de appie (3 sneetjes)
zout
peper
nootmuskaat
maggi
juspoeder
150 ml melk


Als eerste zorg je ervoor dat je 2 droge sneetjes maisbrood hebt, dus die leg je even op een bordje zodat ze droog kunnen worden. Zodra ze droog zijn leg je ze in de 150ml melk (zonder de korstjes!). Als ze helemaal nat en soppig zijn en al die melk hebben opgenomen ga je ze weer uitknijpen. Voorzichtig! niet kapot maken!
Die melk mag dan woesh weg. Het derde sneetje broodje doe je in de broodrooster. 
Dan ga je het eitje door de 2 soppige sneetjes brood heen kneden/prakken. Daarna mix je dat prutje met het gehakt een fijngesnipperd uitje, peper, zout, nootmuskaat en verkruimel je het geroosterde broodje. Hier draai je ong 6 ballen van. Druk ze wel goed aan, anders vallen ze uit elkaar.


in een mooi pannetje als deze, maar dan groter, bak je de gehaktballen mooi bruin in boter op halfhoog vuur. Daarna giet je er een beetje lauw water bij in, zet je het vuurtje laag en laat je ze lekker sudderen tot ze gaar zijn (ong 20 minuutjes). Aan het einde haal ik de gehaktballen er altijd even uit, voeg nog wat lauw water toe, juspoeder en wat maggi zodat ik ook een sausje heb. Gehaktballetjes er weer terug in, nog eventjes pruttelen en klaar.

 Ik had vandaag iets te veel boter gebruikt vandaar de enigszins gele saus:P

Het is misschien geen mooi gerecht.. maar wel erg lekker :)


Follow my blog with Bloglovin

1 opmerking:

  1. Oma's pannetje!!!! De lekkerste balletjes komen uiteraard uit dit pannetje!

    BeantwoordenVerwijderen