Uiteindelijk heb ik het grotendeels op gevoel gedaan, wat er wel voor zorgde dat het maken aanzienlijk stressvoller was dan normaal. Ik moest op allemaal verschillende dingen tegelijk letten en ondertussen snee mijn lieftallige assisentent Niels zich in de vingers.. blood was everywhere (nee grapje).
We gaan zo proeven hoe het smaakt... ben benieuwd. (het staat nu de oven). Ik zal dus aan het einde even een review geven van hoe de smaak.
Chicken Pie
- 4 kipfiletjes
- 2 wortels
- dorperwtjes (uit de vriezer, brrr)
- 2 uitjes
- 2 sjalotjes
- 125 ml slagroom
- allesbinder
- kippenbouillon
- olijfolie
- 400 gr bloem
- 3 eieren
- zout
- peper
- tijm
- 200 gr koude boter
- taartvorm
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Eerst ga je het deeg maken want dat moet een halfuur de koelkast in.
Mix de bloem samen met de koude boter (lukt het beste als je de boter in stukjes snijdt). Als dit een beetje kruimelig is voeg je 2 eetlepels koud water en 2 eieren toe. Dit kneed je tot een mooi deeg, alufolie erom heen en hup de koelkast in.
Eerst snij je de kipfilet in dunne reepjes (1cm breed max) en bak je ze even in de pan samen met de uitjes en sjalotjes die je versnippert. Daarna voeg je de slagroom en kippenbouillon en de kruiden toe en dit laat je even pruttelen. Daarna voeg je de in plakjes gesneden wortels toe en de doperwtje en laat het even pruttelen. Gooi na een paar minuten wat allesbinder erbij zodat het geen Chicken Pie Soep wordt. Dan kijk je of er al een half uur voorbij is. Zo ja, pak het deeg. Zo nee, wacht nog even tot je het deeg kan pakken.
Vet de taartvorm in met boter en gooi er daarna een beetje bloem die je verdeelt over de taartvorm. Daarna rol je het deeg HEEEL DUN uit. Zorg dat het niet scheurt en zorg dat de bodem volledig is bedekt en het zou mooi zijn als de rand ook een stuk is bedekt. Giet nu je lekkere kip-wortel-erwtjes-slagroom mixje in de taart. Als het goed is heb je nog deeg over, dit wordt de bovenkant van de taart. Zorg ook dat deze lekker dun is! Mix het derde eitje in een kommetje en vet de bovenkant van de taart in, dan gaat hij mooi glimmen (wij hadden geen derde eitje, dus de onze glimt niet:P).
Dit alles moet ong 30 - 45 minuten in de oven :) (bovenin, anders verbrand de onderkant van je taart). kijk terwijl de taart in de oven staat, even of het deeg mooi van kleur wordt. Misschien vind je hem na 25 minuten al wel prima :)
eet review:
Wij hadden het deeg dus iets te dik, vandaar dat ik daar de nadruk op leg in het recept. Wees ook niet te zuinig met de kruiden, anders wordt de taart een beetje laf. En ja, de taart is een beetje nattig en de saus loopt er een beetje uit, maar dat maakt hem lekker. Anders is ie zo droog. Omdat het dus een beetje een "runny" taart is, is hij misschien niet heel mooi als je hem uit de taartvorm haalt, dus de foto is misschien niet super.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten