zondag 15 december 2013

Oh Lidl toch - hamburger deluxe

Ik ken veel mensen die een blog hebben en daar ook veel tijd aan besteden. Ik weet nu al dat ik niet elke dag iets ga posten, het moet wel leuk blijven. Maar soms wil ik wel iets delen met mensen, namelijk mijn eten.

Ik probeer mijn instagram niet vol te gooien met foto's van eten en drankjes, maar ik kan mezelf niet altijd tegenhouden. Eten is gewoon lekker en dat moet iedereen weten en zien. En nu dus ook proeven, ik ga proberen een aantal keer per week een gerecht te posten inclusief foto, recept en kosten (als ik niet vergeet te zeggen tegen de kassajuffrouw dat ik het bonnetje wil). 

Vandaag gingen we lekker wandelen naar de Lidl, die 3 minuten verder fietsen is dan de Appie maar dat vind ik vaak te ver. Bij de Lidl heb ik vaak de "Ohmygod wat is het goedkoop"-ervaring en elke keer zeg ik tegen mezelf dat ik nooit meer boodschappen ga doen bij de Albert Heijn. Maar nu zal ik wel moeten, voor jullie. Zo ben ik dan ook wel weer.

Voor vandaag (met één ingrediënt uit de Appie want het was in de bonus dus dat moet me vergeven worden): Hamburger Deluxe met aardappeltjes uit le oven. Ik heb nu dus geen bon, omdat dit spontaan in me opkwam. Maar het was niet zo duur.

Hamburger Deluxe ala Naomi avec aardappeltjes
2 personen

ingrediënten:
2 runderhambugers (niet uit de vriezer)
rucola sla
mozzarella
rode ui
tomaat
augurk (voor de liefhebber)
mayo
citroensap
peper
zout
toscaanse kruiden (xenos)
rozemarijn
Volkoren afbakbrood (hij is rond en van de lidl)
2 grote aardappelen


bereiding:
Verwarm je oven voor, ik heb geen idee op hoeveel graden want ik heb een oude gasoven waarvan de standen ook niet werken. Dus zorg er maar gewoon voor dat ie lekker warm wordt.
Dan schil je de aardappeltjes en vervolgens snij je ze in verschillende vormpjes. Deze breng je aan de kook, niet te veel water! Op het moment dat de aardappels koken laat je ze 1 a 2 minuutjes doorkoken (ligt eraan hoe groot je stukjes zijn) en daarna giet je ze af.
De aardappeltjes laat je nu drogen. Terwijl ze liggen te drogen, giet je olijfolie in een braadslede en deze zet je in de oven. 
Als de olijfolie lekker warm is en de aardappeltjes goed droog zijn mag je ze in die warme braadslede gooien. Gooi er nog een klein beetje olijfolie over, wat rozemarijn en zout en de oven gaat dicht. De aardappeltjes moeten ongeveer 20 minuten in de oven. 
Ondertussen ga je de ui in ringen snijden, de tomaat en mozerella in plakjes en de augurk mag je zo snijden zoals je wilt. Wij doen plakjes.
Als de aardappeltjes ong 10 minuten in de oven zitten doe je het afbakbrood erin. Dit moet 8 - 10 minuten. Schudt de aardappeltjes eens lekker door elkaar, hopelijk ontstaan er al mooie gouden randjes.
Vervolgens bak je de hamburger een beetje om en om tot hij mooi bruin is, terwijl je bakt strooi je wat peper, zout en toscaanse kruiden erover heen. 
Na 8 a 10 minuten haal je het afbakbrood uit de oven en laat je hem heel even afkoelen. De oven kun je uitzetten als de aardappeltjes klaar zijn en dan kun je ze er gewoon even in laten staan. Moeten ze nog wat meer kleur, zet hem lekker warm of even snel onder de grill :)
Snij nu het brood in tweeën en dan allebei door de helft. Nu heb je 2 broodjes voor je burgers.
Op de onderkant van het broodje maak je een mooi bedje van rucola, daarboven op komt de hamburger, beetje citroensap, dan de ui, augurk, tomaat, mozzarella,peper, mayo en de bovenkant van het broodje. Omnomnom, super dikke hamburger.
Dit leg je op een bord en daarnaast komen die lekkere aardappeltjes :)

geloof me, je zit hierna VOL.

SUCCES:D



Geen opmerkingen:

Een reactie posten