woensdag 25 december 2013

mutti mutti mini quiche

Jaaa hoor, ik kwam thuis en mijn mutti mutti stond al klaar met allemaal kokkerel-ideetjes voor morgen! Ondanks dat we lekker gaan gourmetten (scheelt een hoop gestress en chaos) moet er natuurlijk wel het één en ander voorbereid worden. Voor tijdens het gourmetten hebben we daarom onder andere lekkere mini quichejes die je eventjes onder de grill moet afbakken (als je gourmetstelsel natuurlijk een grill functie heeft, anders moeten ze wat langer in de oven.

Dus nu, op dit laaaate uurtje, geef ik jullie het recept voor twee soorten mini quichejes, de ene met rode ui en spekjes en de andere met prei, champignon en eventueel ook spekjes :)

Miniminimini quichejes.
12 stuks


  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 2 rode uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • spekreepjes/bacon
  • verse rozemarijn
  • 4 eieren
  • 120 ml kookroom
  • grote dikke mozzarella
  • peper en zout (uit de molen)
  • geraspte kaas
  • prei
  • 6 champignons
Oven voorverwarmen op 220 graden :)
Eerst zorg je ervoor dat het bladerdeeg ontdooit is maar wel koud! Uit al deze bladerdeeglapjes snij je een mooi rondje want deze zijn de buitenkant van je quichejes. Deze leg je een ingevette cupcakeplaat. Prik in de bodempjes wat gaatjes met een kleine vork. 

Nu ga je de standaard quichemix maken, maak twee verschillende kommetjes. In allebei klop je 2 eieren los en voeg je 60 ml kookroom toe. Daarna doe je in allebei de helft van je fijn gesneden mozzarella en dit laat je dan staan.

Voor de quiche met rode ui werk je als volgt: je snijdt de ui en knoflook en fruit deze in olijfolie. Daarna voeg je rozemarijn, zout en peper toe. Daarna voeg je de spekjes/bacon toe en dit laat je even goed bakken. Dit mix je daarna met het gele spul in één van de kommetjes (check de smaak even, voeg zo nodig zout of peper toe). daarna vul je 6 cupjes.

Voor de andere quiche snij je 6 champignons klein, ook weer knoflook en prei. Eerst bak je de knoflook en champignons even, als deze even gebakken zijn voeg je de prei en als je wilt de bacon/spekjes toe. Laat ook dit even goed bakken. Voeg ook hier rozemarijn toe en als je wilt andere kruiden (wel vers!). Als dit een tijdje lekker in het pannetje heeft gelegen, mix je dit met de andere quiche mix en vul je de overige 6 cupjes. 

Vervolgens verdeel je wat geraspte kaas over de lekkere volle cupjes en kun je nog wat Italiaanse kruiden toevoegen.

Dit zet je vervolgens 30 minuten in de oven (als je het nog gaat afbakken tijdens het gourmetten) anders 35 minuten.

En dan omnomnomnom, lekker hoor:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten