zondag 29 december 2013

Wat heb ik in huis?

Vandaag was zo'n dag dat ik op de fiets naar huis zat, langs minstens 6 supermarkten ben gefietst en geen zin had om af te stappen en boodschappen te doen. Dus onderweg naar huis dacht ik: "Wat heb ik nog in huis?"

Ik raad veel mensen dat aan, want vaak heb je meer dan genoeg in huis om iets lekkers te maken! Zo had ik nog in mijn vriezertje 250 gram gehakt en wat paprika (zo waar van alle kleuren wat!) en op de plank stond een potje met tomaten in blik. Niet allemaal erg vers, maar ik besloot om een kofta variant te maken.

Minimalistische Kofta
2 personen

  • 250 gram gehakt
  • paprikastoplicht (van elk een halve paprika)
  • rijst (gekruide rijst is lekker hierbij)
  • tomaten uit blik
  • ui
  • knoflook
  • peper
  • zout
  • peterselie
  • komijnzaadjes
  • nootmuskaat
  • kaneel
  • suiker
  • paprikapoeder
  • bloem
  • maggi


Ik heb met kerst zo'n awesome kruidenstampertje gekregen waarvan ik de naam nooit kan onthouden (5 minuten later, Ah vijzel!). Ik ging lekker door elkaar stampen: 1 teentje knoflook, kwart fijn gesnippert uitje, peper, zout, komijnzaadjes, nootmuskaat, peterselie, kaneel, suiker en paprikapoeder. Van kaneel en suiker hoeft slechts un petite peu!
Een half uitje snij je klein en dat mix je door het gehakt samen met je kruidenmix. Hier rol je geen balletjes van maar wat langwerpige rolletjes. In een pan fruit je ondertussen je laatste restje ui met wat knoflook.
Dan leg je de balletjes hierin en bak je ze even rondom bruin (semi-hoog vuurtje). Dan gooi je de paprika en tomaten uit blik er in (ik snij die tomaten altijd iets kleiner, maar dat mag je zelf weten) en voeg je wat sap van de tomaten uit blik toe. Het vuurtje zet je nu wat lager en je schept 2 eetlepels bloem erbij in, anders wordt de saus zo waterig. Even wat zout, peper en maggi er doorheen en lekker laten pruttelen. Dan ga je de rijst koken.

Als de rijst klaar is, giet je het af en kan je met zo'n mooie ring van de appie ook zo'n rondje maken, kan ook bij de action halen (die is maar 80 cent ofzo). Voor de look leg je wat peterselie op je rijst en tadaa :)
lekker lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten