Zoals de titel al een beetje verraad, vandaag Lasagne. Lasagne is één van mijn favoriete gerechten maar overal waar ik hem kook smaakt hij anders. Misschien ligt het aan de soorten ovens, want in de ene oven wordt hij met dit recept gortdroog en bij de andere is het weer een soepje. Ik heb hem inmiddels zo aangepast dat hij in mijn oven (vintage gasoven) precies goed is, maar bij mijn ouders in de hete luchtoven is de lasagne op deze manier een beetje nattig. Dus kijk het zelf even aan :)
De allerlekkerste lasagne ter wereld maak je met producten die je natuurlijk NIET in Nederland kan vinden en dat zijn de sauzen van Dolmio uit pot, ja die uit het potje zijn gewoon het allerlekkerstevandehelewereld. En mocht je hem tegenkomen in Nederland, is het 2x zo duur. Dus daarom doen we het maar met onze eigen producten.
Lasagne, 4 a 5 personen?
tomatenpuree uit blikje (niet die kleine maar die wat grotere van de Lidl)
1 ui
250 gram gehakt
paprika stoplicht
1 groooote tomaat
spianato romana
zakje voor bechamelsaus (ik vind zelf maken erg vervelend maar als je dat wil, mag je dat natuurlijk doen)
600 ml melk (500 voor bechamel en 100 voor saus)
mais
toscaanse kruiden (xenos)
peper
zout
knoflook
italiaanse kruiden
lasagnebladen
mozzarella
strooikaas (jong/mild)
Verwarm de oven voor op 180 graden :)
Als eerste snipper je een uitje fijn en bak je deze even snel in de olijfolie, vervolgens voeg je het gehakt toe en bak je dit rul. Daarna snij je de tomaat en alle soorten paprika's (als je niet hele paprika's wilt gebruiken kun je van elk de helft doen) in kleine blokjes en gooi je dat er door heen. Blijf tussendoor lekker roeren. Vervolgens schep je de tomatenpuree erbij en leng je dit aan met wat water en 100 ml melk. Nu snij je de spianato romana in stukjes (ook hier, hoeveel je zelf wil) en gooi het bij je lekkere lasagne prutje. Nu mogen er van alle kruiden wat bij en laat het even lekker pruttelen.
Op een ander pitje ga je nu de bechamelsaus maken, volgen de instructies op het pakje, want dit verschilt per pakje :)
Snij de mozzarella in stukjes. Vervolgens pak je een ovenschaal en schep je wat saus erin, niet een te dikke laag! leg hier bovenop wat plakjes mozerella en vervolgens lasagnebladen. Dit doe je nog een keer (ik doe maar 2 lagen bladen anders wordt het heeel droog) en daarna gooi je je laatste beetje saus erboven op, weer wat mozzarella als je nog wat over hebt en hierover heen de bechamelsaus die je hopelijk niet hebt laten aanbranden. Vervolgens strooi je de strooikaas eroverheen en schuif je de lasagne de oven in. Ongeveer 30 minuutjes, als je het eruit haalt even laten rusten (5 minuutjes or so) en dan omnomnomnom lekker eten :)
haha, ik zie dit nu pas:P thanks:) ik hoop dat mensen het ook echt gaan proberen te maken enzo :P
BeantwoordenVerwijderen