Normaal sta ik daar ongeveer 30 minuten in te werken om ervoor te zorgen dat we genoeg van alle broodjes bakken, maar afgelopen kerst was dat wel even anders. Er kwam toen brood binnen voor niet één, niet twee maar drie dagen. Nou zijn wij één van de kleinste appies van Amsterdam, dus het lijkt me wel duidelijk dat jullie begrijpen dat ik al die broodjes niet in onze tiny vriezer kreeg. Ah fijn, ik mijn uiterste best gedaan, twee uur in de vriezer gestaan. Tenen bevroren en koude handen, brr.. Als gevolg hiervan ben ik al 2 weken aan het snotteren en hoesten. Na vandaag weer een hele dag gewerkt te hebben terwijl ik elke 5 minuten m'n neus leeg moest snuiten, besloot ik simpel te eten. Dit recept heb ik van een oudhuisgenootje en ik heb hem inmiddels iets opgepimpt. Het is een vegetarische risotto, omnomnom. Het leuke aan dit recept vind ik zelf dat ik elke keer andere kruiden gebruik om te kijken wat het beste past. Dus, ik zet gewoon zout en peper neer maar kruiden en dan mogen jullie zelf experimenteren.
Risotto met geitenkaas
2 personen
- 150 gram risottorijst
- 1 rode ui
- 1 rode paprika (als je wil, mag je een stoplicht gebruiken en van elk de helft).
- 400ml bouillon
- 1 prei
- geitenkaas (as much as you like)
- zout
- peper
- olijfolie
- klein flesje rode huiswijn
Zet de bouillon op.
Fruit de fijn gesnipperde uitjes in een grote pan met een hoge rand! Daarna voeg je de risotto rijst toe en bak je deze eventjes mee tot ze er een beetje glazig zijn. Giet vervolgens de helft van de huiswijn in de pan en wacht tot de risotto de wijn heeft opgenomen. Giet daarna beetje bij beetje de bouillon erbij, pas nieuwe bijgieten als de risotto de bouillon heeft opgenomen. Dit duurt ong 15 minuten. Terwijl je dit doet, snij je de paprika in blokjes en de prei in reepjes. De laatste 3 minuten voeg je de paprika en prei toe en de laatste minuut de geitenkaas.
verschillende soorten kruidencombinaties:
1. dille, peterselie, basilicum
2. toscaanse kruiden, paprika pikant
3. kerrie kruiden
en vast nog wel veeel meer mogelijkheden, gewoon kijken wat je lekker vindt :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten