maandag 27 januari 2014

Freddie Fish op het bord

Vandaag ben ik de uitdaging met mezelf aan gegaan en heb vis gegeten. Ik denk dat als mensen van pangasiusfilet houden, ze dit wel lekker gaan vinden. Maar ik ben er achter gekomen dat pangasius niet mijn vissoort is. Ondanks dat, ga ik toch vertellen hoe ik het heb klaar gemaakt :)

Op mijn bord ligt een pangasiusfilet uit de oven met broodkruimeltjes eromheen, een doperwtenpuree en zoet gegrilde groente uit de oven (eerst even stiekem in de pan gebakken).

Dus, ja. Probeer het, misschien vindt jij pangasiusfilet wel super lekker!

Krokante Pangasiusfilet met doperwtenpuree en gegrilde groente
1 persoon

  • pangasiusfilet (lidl, diepvries)
  • broodkruimels
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • peterselie
  • bieslook
  • geraspte kaas
  • kopje erwten (diepvries)
  • 25 gram ongezoutenroomboter
  • 2 teelepels mascarpone
  • kwart rode paprika
  • kwart gele paprika
  • 1 wortel
  • suiker
ontdooi de pangasiusfilet ruim van te voren en als hij ontdooit is moet je hem goed droog deppen. Verwarm je oven voor op 200 graden.

Maak in een aparte schaal (lage rand) een mix van de broodkruimels, zout, peper, bieslook en peterselie (zorg dat je de kruiden goed fijn snijdt). Als je dit hebt gedaan, gooi je er een scheut olijfolie bij in en wat geraspte kaas. Dit kneed je een beetje door elkaar tot het een soort van rullig pulpje is en hier wrijf je je filet mee in. Deze gaat in een ovenschaal met een flinke scheut olijfolie (ong 15 a 20 minuten).

Kook de doperwtjes in water (±7 minuten)

Terwijl de doperwtjes koken, snij je de paprika en wortels in dunne reepjes. deze bak je even kort op hoog vuur in een pan met wat zout, peper en een klein beetje suiker. Zorg ervoor dat ze hier en daar een mooi goudbruinig korstje hebben. Daarna gaan ook deze in een ovenschaal de oven in (kun je er ongeveer tegelijk uithalen met de vis). 

Giet de doperwtjes af als ze 7 minuten gekookt hebben en schep daarna de 25 gram boter erin. Blijf dit omscheppen tot de boter gesmolten is. Doe dit in een blender samen met de mascarpone en een beetje zout en peper. Als je wil dat je puree helemaal glad is, moet je hem hierna nog door een zeef duwen maar mijn moeder zegt altijd dat zolang we nog tanden hebben we moeten blijven kauwen. Dus ik kauw een beetje.
Zorg er wel voor dat je je doperwtjes in de blender gooit NET voor de vis de oven uitkomt, anders heb je koude puree (had ik dus). 

Kwak alles mooi op een bord et voila :) gezond en lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten