Een ovenschotel met tomaat, courgette, gehakt, aardappeltjes en VEUL kaas.
Omdat ik moe ben, ga ik het even kort maar krachtig beschrijven. Excuses, haha.
Tomaat-courgette ovenschotel
4 man
- 3 lekkere sappige vleestomaten
- 1 courgette
- 1 ui
- 500 gram gehakt (runder of half om half)
- italiaanse kruiden, vers is lekkerder, maar potje is goedkoper
- klontje margarine
- 100 gram geraspte kaas (maar ik snap het als je er 2x zoveel op doet)
- 2 teentjes knoflook
- zout en peper
- 600 gram plakjes aardappel (schijfjes of golfjes)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Eerst snij je de tomaat in plakjes. De "kontjes" snij je in blokjes. Ook de courgette snij je alvast in blokjes. Fruit daarna een gesnipperd uitje in margarine (do not touch the olive oil:P), voeg het gehakt en de italiaanse kruiden toe. Daarna doe je zo alé hupsakee de blokjes tomaat en courgette erdoorheen en breng je het op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschotel in met wat margarine en bedenk de bodem met de helft van de aardappeltjes, strooi hier wat zout overheen. Daaroverheen gaat het gehaktprutje en daar gaan weer aardappeltjes overheen en de plakjes tomaat. Ook weer wat zout en peper erover heen strooien en vervolgens lekker veel kaas!
Dit moet ong 20 minuten in de oven maar erg belangrijk is de knapperige kaas. Dus als het nodig is, mag het wel wat langer. bon appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten