woensdag 15 januari 2014

Vati Vati's bietensalade

Allebei mijn ouders houden van koken, dus mijn vader was een klein beetje op de teentjes getrapt toen ik gerechten van m'n moeder ging posten en niet van hem (ook al maakt mijn moeder dit ook wel eens:P). Maar nu, misschien wel dé ALLERLEKKERSTE zoete salade die je ooit geproefd hebt. Ik geef hier de vega versie, want dat is sneller en goedkoper (plus ik heb de kip-versie nog nooit zelf gemaakt), maar de salade is nog lekkerder met stukjes kip erdoorheen.

Rode bieten salade

  • rode bieten van hak
  • calvé mayo
  • citroensap
  • mais
  • doperwten/wortelen
  • augurken
  • granny smith appel
  • cayennepeper
  • suiker
  • kipkruiden
  • aromat

Snij alle groentes en de appel (behalve de mais) zo kleeeein mogelijk en gooi ze in een schaal. Giet een beetje van de rode bietensap er bij in, 2 a 3 eetlepels mayonaise en de citroensap en schep het even goed om. Nu de kruiden toevoegen, er mag zeker wel wat kipkruiden in maar wees voorzichtig met de cayennepeper en zorg er vooral voor dat je niet te veel suiker erin doet (goede balans tussen de suiker en de citroensap is belangrijk, ik voel me nu net iemand uit MasterChef). Ja, ik zeg altijd doe maar zoveel kruiden als je zelf lekker vindt :)

het lekkerste is de salade als je 'm een nachtje laat staan, maar meteen opeten is ook lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten