vrijdag 17 januari 2014

Quiche au poulet et le bacon

Waarschijnlijk bevat mijn titel zo'n 15 grammaticale fouten, want ik spreek geen Frans.. Maar ik denk wel dat de meeste begrijpen dat het quiche met kip en bacon is, haha.

Het is een variant op de mutti mutti mini quiche (klik erop voor de link), maar dan dus in het groot en met kip en dit keer met zelf gemaakt bladerdeeg. Ik heb zelf het recept van deze site:
http://www.trifles.nl/posts/heb-je-even-zelf-snel-bladerdeeg-maken-doe-je-zo/
Maar de titel 'heb je even?' is een beetje misleidend want je met keer op keer je deeg uitrollen en opvouwen. Ik had daar geen zin in, dus heb hem maar één keer in de koelkast gelegd en daarna meteen gebruikt en het smaakte prima.

Dit recept is erg lekker met name op zo'n grauwe regenachtige dag!

Quiche met kip en bacon

  • bladerdeeg
  • 400 gram kip
  • 5 a 6 plakjes bacon
  • verse rozemarijn
  • mozzarella
  • kookroom (250 ml)
  • 4 eieren
  • zout
  • peper
  • rode ui (1 grote of 2 kleintjes)
  • 2 teentjes knoflook.
  • geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Maak het bladerdeeg (zie link).

Daarna ga je het quiche mengsel maken: klop de eieren los, mix dit met de kookroom en de in stukjes gesneden mozzarella. Laat dit nu staan. 

Fruit de fijngesneden ui en knoflook. Leg hier vervolgens de klein gesneden kip bij in (reepjes). Als de kip bijna gaar is mag de bacon erbij. Kruid het vlees met peper, zout en rozemarijn. Vet ondertussen de springvorm in. Mix het quiche mengsel met het kip-bacon prutje. Bekleed nu eerst de springvorm met het bladerdeeg. Zorg dat je ervoor de bodem goed aansluit met de rand anders lekt het quiche mengsel eruit in de oven. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Vervolgens gaat het quichemengsel erin, duh, dan geraspte kaas erboven op en hupsakee 30 tot 40 minuten in de oven.

En LEKKER dat het is, zeker weten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten