dinsdag 7 januari 2014

oehhh shiny

Vandaag moest ik weer 8 uurtjes werken in de Appie. Dus toen ik thuis kwam, had ik wederom geen zin om eten te koken. Gelukkig had ik nog wat ingevroren leftovers in de koelkast, waaronder de heerlijke ovenschotel met prei (post ik nog wel een keertje voor de liefhebbers). Daarnaast bak ik de aardappeltjes die ik ook heb gemaakt bij de hamburger deluxe (http://omnomnomnomi.blogspot.nl/2013/12/oh-lidl-toch.html) maar dan met schil.

Na het eten dacht ik, nee naomi dit kan niet.. je kan je er niet zo makkelijk vanaf maken. Dus op het moment zitten er perenflappen in de oven. Als je niet houdt van peer, kopieer je dit recept, plak je het in Word en vervang je het woord peer door appel. Zelfde recept :)

Perenflappen
6 stuks


  • roomboter 
  • 6 bladerdeeglapjes
  • peer
  • vanille essence
  • suiker
  • kaneel
  • 1 ei
  • 2 peertjes
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Ontdooi de bladerdeeglapjes.
Schil en snij de peer in kleine blokjes. Mix dit met een handje suiker, beetje kaneel en wat vanille essence. Laat dit even trekken. Klop in een schaaltje het ei los, dit gaat straks bovenop de flapjes waardoor het mooi gaat shinen!
Leg op elk lapje een eetlepel van de peer-suiker-kaneel-vanille mix en vouw ze in driehoekjes. Druk de randen aan met een vork (ze moeten echt GOED dicht zitten). Met een kwastje de peerflap besmeren en als je het leuk vindt, kan er nog wat suiker bovenop.
Op bakpapier de oven in, ong 15 a 20 minuten en klaarie:D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten