Na het eten dacht ik, nee naomi dit kan niet.. je kan je er niet zo makkelijk vanaf maken. Dus op het moment zitten er perenflappen in de oven. Als je niet houdt van peer, kopieer je dit recept, plak je het in Word en vervang je het woord peer door appel. Zelfde recept :)
Perenflappen
6 stuks
- roomboter
- 6 bladerdeeglapjes
- peer
- vanille essence
- suiker
- kaneel
- 1 ei
- 2 peertjes
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Ontdooi de bladerdeeglapjes.
Schil en snij de peer in kleine blokjes. Mix dit met een handje suiker, beetje kaneel en wat vanille essence. Laat dit even trekken. Klop in een schaaltje het ei los, dit gaat straks bovenop de flapjes waardoor het mooi gaat shinen!
Leg op elk lapje een eetlepel van de peer-suiker-kaneel-vanille mix en vouw ze in driehoekjes. Druk de randen aan met een vork (ze moeten echt GOED dicht zitten). Met een kwastje de peerflap besmeren en als je het leuk vindt, kan er nog wat suiker bovenop.
Op bakpapier de oven in, ong 15 a 20 minuten en klaarie:D
Geen opmerkingen:
Een reactie posten