dinsdag 21 januari 2014

Oh my fair lady! Here, have a scone!

Oh oh oh, wat had ik afgelopen zondag toch een blooper gemaakt toen ik scones ging maken met m'n stiefzusje. Er moest 3/4 dl melk bij de scones (ik maakte 4 scones), maar ik gooide er 750 ml bij. De eerste 30 seconden dacht ik nog: "Hoe kan het nou gewoon beslag zijn?! Het moet deeg zijn, ik maak dit zovaak!" En toen besefte ik pas dat ik het verkeerd gelezen had... way to go naomi!

Maar nu het goede recept voor lekkere Engelse scones. Als je het echt af wilt maken, koop je verse jam en maak/koop je clotted cream (zo.. lekker..).

Scones for young lads and ladies.

  • 8 grote of meer kleintjes
  • 225 gr zelfrijzendbakmeel
  • teelepel bakpoeder
  • 50 gram roomboter
  • 25 gram suiker
  • zakje vanille suiker
  • snuffie zout
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • cupcakebakblik (heet dat zo?)
Verwarm de oven voor op 220 graden.
nou gooi alles door elkaar, dit wordt een plakkerig deeg, soort van balvormig.
Vet het cupcakebakblik in, hier gaat namelijk het deeg in, vul het tot onder de rand. 
Hoe groter je scones, des te langer moeten ze in de oven, dus ga uit van 10 a 15 minuten voor kleintjes, 20 a 25 voor middel en 30+ voor grote scones die eigenlijk op muffins beginnen te lijken :) Mijne hier zijn middel /groot omdat ik ineens beslag had voor 4x zoveel en maar één cakeblik had:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten