dinsdag 28 januari 2014

Heh, bah! Worteltjestaart!

Deze cake (mag ook in taart vorm) maak ik speciaal voor al die mensen daar die nog nooooit worteltjestaart hebben gegeten. Het is zó lekker en smaakt absoluut NIET naar wortels. Ik daag je uit het te maken!

Ik maak hem normaal gewoon in een taartvorm, maar vandaag wou ik het eens anders proberen, in cake vorm :)

Als je hem nou zelf niet wil maken omdat je bang bent dat je geld verspild aan een taart die je toch niet lekker vindt, dan moet je naar de Langebrugsteeg in Amsterdam (tussen Rokin en de UvA in), daar zit een klein bakkerijtje aan de rechterkant (als je vanaf Rokin komt) waar je studentenkorting krijgt. Daar hebben ze namelijk super lekkere worteltjestaart! Ik maak zelf alleen wel zonder rozijnen en zij met, maar bepaal zelf maar. Zelfs mijn vader, die niet zo van zoet houdt, zat te smullen!

Worteltjestaart
muchos personos, hij vult!
Taart
  • 2 wortels
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 125 gram roomboter (ongezouten)
  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • theelepel baksoda
  • theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • walnoten (zoveel als jij lekker vindt)

    topping
  • 200 gram monchou
  • 50 gram boter (kamertemp.)
  • 125 gram poedersuiker
  • sap van halve citroen
  • eetlepel kokend water

Verwarm de oven voor op 180 graden
maak de wortels schoon en gooi ze in een blender of rasp ze met de hand (is wel veel werk). Verkruimel de walnoten, maar laat er een paar heel voor op de bovenkant van de cake.
Mix daarna alle ingrediënten van de taart door elkaar.

Vet de cakevorm/springvorm in en giet het mengsel erin. Dit gaat nu ong 50 tot 60 minuten in de oven. Check vanaf de 45 minuten door met een sateprikker in de cake te prikken of hij gaar is.

Als de taart klaar is, haal je hem uit de oven en laat je dit goed afkoelen!

Nu kun je de topping maken, zorg ervoor dat je boter op kamertemperatuur is. Mix de ingrediënten door elkaar en smeer pas op de taart/cake als deze GOED is afgekoeld! Anders gaat je topping smelten en loopt het alle kanten op. Zet dit daarna nog zeker een half uur in de koelkast.

Daarna kun je smullen smullen smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten