Als jij thuis vlees, groente en aardappels hebt kun je altijd een random ovenschotel maken. Mocht je ook nog kaas in huis hebben, dan heb je the ultimate jackpot.
Ik had nog kip, hier en daar wat groentes en aardappels en kaas in huis. Dus et voila, een ovenschotel:)
Restjeskipovenschotel
- 300 - 500 gram kip
- 1 tomaat
- 1 wortel
- 1 prei
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1,5 kilo aardappelen
- volle melk
- 50 gram boter (of iets meer als je dat lekker vindt)
- geraspte kaas
- peper
- zout
- rozemarijn
- kipkruiden
- 1/2 citroen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappelen en snij ze in wat kleinere stukken. Laat deze vervolgens koken, net zo lang zo te helemaal zacht zijn en klaar om een aardappelpureetje te worden.
Snij alle kip en groentes in stukjes. Snij de ui en de knoflook heel klein en fruit deze vervolgens. Voeg nu de kip toe. Na 3 minuten voeg je de wortel en tomaat toe en aan het einde de prei. Breng het nu op smaak met zout, peper, rozemarijn en kipkruiden. En sap van ong een halve citroen. Laat dit allemaal even goed pruttelen en blijf het roeren, zodat niks aanbakt.
Als dit klaar is mag dit in de ovenschotel.
Maak nu de aardappelpuree (als de aardappels lang genoeg gekookt hebben). Stamp de aardappels fijn met volle melk, boter, zout en peper. Dit kan je met zo'n stampotstamper doen (zo noem ik hem) of met een staafmixer. Zorg ervoor dat het mooi glad is. Dit verdeel je over het groente-kipprutje en daaroverheen komt geraspte kaas.
Dit gaat vervolgens ong een half uurtje in de oven en voila, omnomnom. Lekker eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten