Ik heb gisteren een prei-ovenschotel met Mexicaanse kruiden in deze pannetjes gemaakt. Smaakt precies hetzelfde maar ziet er natuurlijk wat chiquer uit.
prei ovenschotel
2 personen
- 150-200 gram gehakt (ik had half om half gehakt want daar zat een 35% sticker op, maar rundergehakt werkt ook prima).
- 4 grote aardappels
- 1 prei
- kwart paprika
- 1 uitje
- 1 teentje knoflook
- scheutje melk
- 75 gram boter
- zout
- peper
- iets van Mexicaanse kruiden.
- chilipoeder
Schil de aardappels en snijdt deze in minimaal 6 stukken en laat dit koken. Dit wordt een heeeerlijke aardappelpuree. Dit moet ongeveer een half uurtje koken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijdt een uitje en een teentje knoflook en fruit deze, vervolgens voeg je het gehakt toe en dit bak je rul. Breng het een beetje op smaak met peper, zout en chilipoeder. Terwijl het gehakt bakt, snij je de paprika in kleine blokjes en de prei overdwars in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Dit voeg je daarna toe en dan wacht je even tot de prei is geslonken.
Ik had de Mexicaanse Burrito mix van de AH gebruikt als kruiden, dit moet je met 100ml water vermengen en vervolgens toevoegen. Maar houdt de instructies aan die op het papiertje/doosje van jouw kruiden staan.
Als de prei geslonken is, mag het vuur uit.
Als de aardappels lekker zacht, controleer dit door er met een vork doorheen te prikken, dan giet je ze af. Vervolgens snijdt je de boter in blokjes, dit ga je samen met de aardappels, een scheutje melk, peper en zout fijn stampen tot een zachte aardappelpuree.
In de cocottes schep je eerst een laag van het gehakt en de groente en daarna verdeel je gelijkmatig de aardappelpuree erover heen. Zet ze zonder deksel in de oven voor ong 30 minuten. Als je wil, vind ik erg lekker, zet je op het laatst nog eventjes de gril aan zodat je een krokant aardappelkorstje krijgt.
lekker lekker:)
eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten