vrijdag 21 februari 2014

Rolletje Kip

Enkele weken geleden keek ik MasterChef en toen zag ik iemand kip op een manier klaarmaken die ik nog nooit had gezien. De kip werd in een plasticje gewikkeld en in een pan met kokend water gelegd. Volgens mij was het deze aflevering (klik)!

Dus ik wou ook zoiets gaan maken!

één tip: zorg dat je een lang stukje kipfilet hebt, want die van mij waren wat kort dus ik heb ze gewoon op elkaar geplakt, maar dan wordt het niet zo mooi als op de foto.

Ik heb tussen de twee stukjes kip een mixje van aubergine, uitjes, rozemarijn, citroenrasp en citroensap gedaan. Daarnaast heb ik in de oven groente gegrild, tomaten, wortels, ui en aardappels.
En een simpele sla melange met wat honingmosterddressing en een beetje azijn (want dat schijnt goed te zijn voor je honger gevoel).

Basic Basic: kip, groente en sla
1 persoon (ja het single life is begonnen, porties p.p.)


  • 200 gram kip
  • 1 wortel
  • 2 uitjes (kleintjes en het liefst rood, maar die van mij waren op)
  • 2 tomaten (klein)
  • 2 aardappels (klein)
  • sla melange
  • honingmosterddressing
  • azijn
  • rozemarijn (vers!)
  • 1/4 citroen
  • klein beetje aubergine
  • zout
  • peper
  • olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 a 200 graden.

Snij de wortels in reepjes, de aardappels en plakjes of blokjes of gewoon rare vormen, de ui in dikke snippers en de tomaat lepel je eerst leeg en snij je daarna vervolgens is halve maantjes. Dit mag vervolgens in een ovenschotel in de oven met wat olijfolie, peper en zout.
Dit moet ongeveer 30 minuten in de oven.

Zet een pannetje met water op. Het water moet ongeveer net zo hoog zijn als de kip die er straks in gaat. Snij nog een ui en de aubergine heel fijn. Mix dit in een kommetje samen met de verse takjes rozemarijn (deze kun je ook wat kleiner snijden als je dat wil). Voeg hier ook wat citroenrasp en wat citroensap aan toe en smeer hier vervolgens een kip mee in. De kip rol je strak op en leg je daarna in een plastic zakje je ook straks aansluit en goed dichtmaakt! Anders komt er water bij in. Dus maak dit dicht met een touwtje of van die leuke draai dingen die je bij plastic zakjes krijgt.

Als het water bijna kookt, leg je het zakje er bij in. dit moet ongeveer 20 minuten er bij in. Zorg ervoor dat het water niet te hard gaat koken, kleine bubbeltjes zijn prima.

Als je dit uit het water haalt, be careful. Het is HEET!

Je mag zelf wel kiezen hoe je het opdient. Ik doe altijd nog een klein beetje zout en peper over de kip, dat is lekker. En oja, de sla mix je met een beetje azijn en honingmosterddressing.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten