Uiteindelijk heb ik een suikervrije en botervrije cake gemaakt, maar wel met botercreme om de 3 lagen cake aan elkaar te plakken. In de botercreme zit wel boter en een beetje poedersuiker, je kan hier ook mascarpone voor gebruiken.
Dus deze is voor alle "snoeperds" out there die zich iets minder schuldig willen voelen na het eten van een plakje cake!
The Chocolate Tower of Omnomnom
6-8 personen (hoge lagen, dus dunne plakjes!)
- 300 gram bloem
- 125 gram palmsuiker of 12 gram stevia (groene)
- 75 gram cacaopoeder
- snufje zout
- snufje baking powder, bak poeder (iets wat het laat rijzen)
- 2 eieren
- 250 ml melk
Botercreme
- 200 gram boter/mascarpone
- 200 gram suiker
- beetje cacaopoeder
- eetlepel kokend water
Er is ook nog een optie om deze cake lactosevrij en glutenvrij te maken, dan moet je amandelmeel en sojamelk gebruiken!
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal de bloem door een zeef zodat het lekker luchtig wordt. Mix dit vervolgens met de overige ingrediënten tot het een mooi glad beslag is. Ik heb, zoals je op de foto ziet, 3 lagen gemaakt in een kleine springvorm. (Xenos, Ikea, kookwinkel, Hema?) Maar je kan er ook voor kiezen om één grote te maken.
Giet het beslag tot 3/4 in de springvorm en zet hem in het midden van de oven. Als je een kleine springvorm gebruikt moet de cake er 20 tot 30 minuten in, bij een grote weet ik het niet, ik zou zeggen check vanaf de 40 minuten elke 5 minuten door er met een sateprikker in te prikken zodat je kan zien of de taart nog nat is van binnen.
Voor het maken van de botercreme moet je zorgen dat de boter op kamertemperatuur is. Mix alle ingredienten en zorg dat er zo min mogelijk klontjes van de boter achterblijven.
Smeer de botercreme pas op de taart als deze GOED is afgekoeld. Anders smelt het!
Als je meerdere lagen wilt, zoals ik, kan het zijn dat je de cake moet bijsnijden aan de bovenkant zodat je een plat oppervlak krijgt. En als je het lekker vindt, gooi je er wat walnoten boven op!
ENJOY!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten