woensdag 19 februari 2014

Koekjes met een twist

Al jaren probeer ik the art van zandkoekjes te perfectioneren, maar op de één of andere manier lukt het me gewoon NIET! Ze worden altijd plat, droog en saai van smaak. Dus mijn periode van het experimenten met koekjes begint nu.

Ik heb het laatst een boekje gekocht met daarin allemaal verschillende koekjes en ik besloot eens even te kijken wat daar allemaal in stond. Ik kwam bij een plaatje wat er erg lekker uitzag, keek naar de ingrediënten en zag dat het gember koekjes waren.

Dus vandaag heb ik voor jullie gemberkoekjes, maar wel op mijn manier.

Gemberkoekjes met citroen
15 stuks

150 gram bloem/zelfrijzend bakmeel (als je bloem gebruikt, voeg een theelepel bakpoeder toe)
1 ei
75 gram boter
halve eetlepel gember
50 gram poedersuiker
100 gram basterdsuiker (wit of bruin)
citroenrasp (1 theelepel)
sap van 1/4 citroen
1 eetlepel stroop
zout

Verwarm je oven voor op 160 graden.

Smelt in een pannetje langzaam het boter samen met de stroop.

zeef het bloem 2x door een zeef (duh), en voeg daarna de poedersuiker, basterdsuiker, bakpoeder (als het nodig is), gember, snufje zout, citroenrasp en citroenrasp toe. Als de boter en stroop zijn gesmolten, mix je dit goed en voeg je dit ook toe. Voeg een losgeklopt eitje als laatste toe en maak hiervan een mooi deeg.
Maak mooie rondjes van je koekjes.

Probeer ze kleiner en dikker te maken dan die van mij, anders worden ze een beetje droog en kunnen ze sneller aanbranden.

De koekjes moeten ongeveer 15 minuten in de oven, maar hou ze goed in de gaten!
Ze zijn by far het lekkerst als ze warm zijn, maar ook koud heel erg lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten