zaterdag 9 augustus 2014

Kom op konijntje...

wiebelen wiebelen
Het is alweer een tijdje geleden sinds ik iets heb gepost, maar ik wil gewoon goede dingen posten. Geen vies smakende dingen of lelijke foto's.

Gisteren kreeg ik allemaal gratiesch groente en kruiden mee van de fotostudio waar ik schoonmaak. Echt super lief van ze, want dat kan ik als arme student natuurlijk super goed gebruiken. Maar nu kreeg ik ook twee konijnenbouten mee. Oké.. oké.. nog nooit gemaakt dus we gaan gewoon op gevoel iets maken. En goddamn, het was lekker. Dus voor jullie, konijnenbouten met een rode wijnsaus op een bedje van (ja.. gekookte?) groente en gebakken aardappeltjes met schil. (ik ben op de foto de rode wijnsaus vergeten:P)


Ingrediënten.


  • 2  of meer konijnenbouten
  • 1 grote wortel
  • 1 rode ui
  • halve rode, gele en groene paprika
  • kastanjechampignons
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • roomboter
  • bouillonblokjes van maggi
  • 3 middelgrote aardappels
  • allesbinder
  • zout
  • peper
  • olie (ik gebruik hennepolie)
  • 600ml water
  • 400ml rode wijn

breng de 600 ml water aan de kook samen met de bouillonblokjes.

Snij het uitje en de knoflook fijn en fruit deze in een koekenpan. Snij alle overige groenten ook klein en voeg deze toe samen met de kruiden. Als dit een beetje gebakken heeft voeg je het toe aan de bouillon en vervolgens voeg je de wijn toe, laat dit lekker pruttelen.
Vervolgens bak je in diezelfde pan de konijnenbouten. Zorg dat ze een goed goudbruin kleurtje hebben en gooi ze bij de bouillon erin. Dit moet ongeveer 45 minuten tot een uurtje pruttelen. Voeg hier een klontje roomboter aan toe en wat zout en peper.

Vervolgens ga je de aardappels wassen en snij je ze in verschillende vormpjes (zodat ze niet aan elkaar gaan plakken als je ze bakt, dat gebeurt met schijfjes). Deze kook je ongeveer 4 minuten. Daarna kruidt je ze met zout en rozemarijn. Deze bak je in dezelfde koekenpan samen met een goed stuk roomboter. Zorg dat je ze lekker zacht zet zodat ze lekker zacht worden vanbinnen en krokant van buiten.

Roer af en toe in de bouillonpannetje (geen deksel erop!) en schudt af en toe die aardappeltjes rond.

Als je bouillon bijna klaar is zet je de aardappeltjes iets hoger zodat ze echt lekker krokant worden. Dan haal je de konijnenbouten eruit en laat je ze even rusten in alufolie of gewoon op een snijplankje.

Zet nu de bouillon op hoog vuur en voeg een eetlepel allesbinder bij. Als het goed is wordt het nu dikker zodat het straks een lekker sausje is. Als het niet lukt, doe er nog een beetje allesbinder bij. Als het dik genoeg is doe je het prutje in een zeef zodat je de groente en de saus apart krijgt. Haal daarna alle takjes en blaadjes tussen de groente uit en gooi het weg. Leg alles op je bordje en smikkelsmakkel:)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten