vrijdag 20 juni 2014

Oh England, i misseth thou ev'ryday

Zoals de titel al zegt mis ik Engeland elke dag. Ik mis de mensen, het eten, de sfeer, de winkels. Ik mis het gezin bij wie ik bijna een jaar heb mogen wonen en waar ik me een deel van voelde. Ik mis de weekenden met al mn vriendinnen. Bijna elke zaterdag in de metro naar Camden om nóg meer kleren te kopen (of in mijn geval boeken die er gewoon mooi uitzagen maar ik toch nooit ging lezen). "Even" naar de Primark voor een panty of een paar sokken. De white café mokka in Starbucks en de Chicken Legend in de Mac samen met Denise (hij bleef lekker).

Dus ik ga proberen nu om deze zomer typisch Engelse dingen te posten. Vandaag, weer, scones alleen dit keer heb ik het recept aangepast en ze waren errug lekker!

8 grote of 12 medium scones

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • eetlepel bakpoeder/baksoda
  • theelepel zout
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 eetlepel suiker
  • 50 gram ROOMboter (we stappen af van de margarine en gebruiken voortaan roomboter, ook al is het duurder. het is veeeeel lekkerder).
  • 1 ei
  • 75 ml volle yoghurt
Ik heb dus dit keer meer vanille suiker gebruikt en volle yoghurt. Puur toevallig omdat mn melk op was maar "o em gee" het was lekker.

Voor op de scones: clotted cream van de M&S (soms ook te koop bij de jumbo), alternatief is creme fraiche of zelfgeklopte slagroom. En aardbeien gelei :)


Verwarm de oven voor op 220 graden, lekker warm. 

Zeef het bakmeel en de bakpoeder en mix het daarna met alles :) zorg ervoor dat je deeg niet meer heel erg plakt, een heel klein beetje is niet erg maar je handen moeten niet vast blijven plakken aan de kraan.

Ik maak mijn scones in een cupcake blik omdat ze dan gewoon de lucht in gaan, dus dan moet je het bakblik even invetten, maar schijnbaar kan het ook gewoon op bakpapier. Ik raad je wel aan om er dan echt voor te zorgen dat het niet meer plakt zodat je deegklompjes niet in de breedte gaan uitzetten maar de hoogte in.

Bak de cupcakes tot ze een mooie goud-krokante buitenkant hebben en eet ze warm!


tip: ook errug lekker met rozijntjes erin!

2 opmerkingen: