Maar nu eerst, de double cream. Ik besloot om er een heerlijke chocolade taart van te maken want iedereen houdt van chocolade.
Bodem
- 125 gram bloem
- theelepel cacaopoeder
- 60 gram roomboter (ongezouten)
- 60 gram kristalsuiker
- 1 eitjes
- 40 gram pure chocola
- snufje zout
- (ongekookte rijst)
Vulling
- 200 gram pure chocolade
- 300 ml double cream
- pure chocolade pasta of hazelnoot pasta
- 50 ml volle melk
- 2 eieren
- 100 gram kristalsuiker
- 2 zakjes vanille suiker
- 2 theelepels cacaopoeder
Eerst ga je bezig met de bodem. Zeef de bloem, het zout en de cacaopoeder in een schaal.
In een andere schaal mix je de boter en suiker tot een romig mengsel. Vervolgens smelt je de 60 gram chocolade. Dit voeg je samen met het eitje toe aan het boter-suiker mengel. Dit mix je vervolgens met het bloem, zout en cacaopoeder tot een zacht deeg. Dit verpak je in vershoudfolie en laat je ten minste 30 minuten in de koelkast liggen!
Nu mag je ook 30 minuten niks doen en niet vast aan de bodem beginnen anders brand je vulling aan voor de bodem klaar is.
De oven mag je wel eventueel voorverwarmen op 190 graden.
Na 30 minuten haal je het deeg uit de koelkast, rol je het heel dun uit en leg je dit in je taartvorm (liever een wat kleinere taartvorm, want dan wordt je taart wat hoger. die van mij was nogal dun.
Leg dit vervolgens weer 15 minuten in de koelkast (sorry guys).
Prik nu overal in de bodem een aantal gaatjes met een vork, leg daarna bakpapier over de taart heen en leg boven op het bakpapier de ongekookte rijst. We gaan nu namelijk het deeg "blind bakken" zodat je geen soppige bodem krijgt. Als je de bodem namelijk niet eerst bakt en de vulling er meteen bij in doet trekt er heel veel vocht in de bodem en krijg je nooit een lekker knapperig deeg.
Bak dit ongeveer 15 minuten met het bakpapier en de rijst en daarna nog 5 minuten zonder.
Haal het uit de oven en laat het afkoelen.
De temperatuur van de oven mag nu terug naar 160 graden. Smeer de bodem in met chocolade pasta :)
Smelt de overige chocolade en mix dit met de double cream en de melk. Dit moet je samen warm maken (het mag net niet koken). Ik wil geen klontjes zien!
Voeg vervolgens de eieren, suiker en vanille suiker toe. Giet dit vervolgens voorzichtig in de taartvorm. Dit moet ngeveer 40 a 50 minuten in de oven.
Als het klaar is moet de taart echt goed afkoelen. Als je er nu namelijk cacaopoeder overheen strooit smelt het gewoon.
Wat ik dus doe, is de taart lekker met aardbeitjes eten maar dat mag je helemaal zelf bepalen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten