
Ga maar vast oefenen!
6 paashaas cupcakes
- 200 gram bloem
- 200 gram suiker
- 3 eieren
- 200 gram boter, kamertemp
- 1 eetlepel melk
- 1 eetlepel vanille essence (zakje vanille suiker)
- theelepel bakpoeder
- 120 ml slagroom
- 125 gram mascarpone
- 30 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille essence (of wederom zakje)
- gele kleurstof
- witte marsepein/fondant
- zwarte en rode versier-pen (dr oetker, zie recept over kerstkoekjes)
- chocolade eitjes, deze komen uit Engeland
- muffinvormpjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de 3 eieren eerst lekker los met een garde en voeg vervolgens de suiker toe tot dit een glad geheel is. Snij de boter in kleine stukjes en voeg dit toe. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk, het liefst geen, klontjes in zitten. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de bloem toe, ik gebruik volkorenspeltbloem, maar gewone is natuurlijk ook prima. Voeg daarna de bakpoeder en de vanille essence toe en vul 6 vormpjes.
Zet dit ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven.
De frosting kun je het beste pas maken als de cupcakes bijna zijn afgekoeld, want anders gaat het smelten en lopen. Dus maak eerst de schattige konijntjes. Ik denk dat op basis van het plaatje het vrij duidelijk is hoe het konijntje eruit moet zien, vergeet het schattige bolletje op de achterkant niet!
Voor de frosting: gebruik een vetvrije schone kom. Mix de mascarpone met de vanille en de poedersuiker. In een andere kom maak je de slagroom tot een redelijk stevige massa. Pas op dat je niet te lang doorgaat, dan krijg je een rare klonterige waterige massa :(
Mix de slagroom met de mascarpone, smeer het op de cupcake, konijntje erop en voila. lekker hoor!
Mix de slagroom met de mascarpone, smeer het op de cupcake, konijntje erop en voila. lekker hoor!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten